Категорично не е спрян проектът за АЕЦ Белене. COVID кризата го

...
Категорично не е спрян проектът за АЕЦ Белене. COVID кризата го
Коментари Харесай

Петкова: Плаща се реалната цена на газа

Категорично не е спрян планът за АЕЦ " Белене ". COVID рецесията го забави. 

Инвеститорският интерес към АЕЦ " Белене " е налице - той продължава да съществува. Това, което забави процедурата за избор на стратегически вложител, е рецесията с ковид. Няма отсрочване на плана с 5 години. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петрова в " Лице в лице " по bTV. 

Ефектът за българското общество и българския бизнес е 324 млн. лв., които щяхме да платим, в случай че не бяхме предоговорили цената за газа, съобщи енергийният министър. 

С предоговарянето на изискванията включихме и пазарния детайл - това е справедливата цена. Ако не бяхме предоговорили цената, тя щеше да е 32 лв. и 50 ст., вместо 22 лв., добави Петрова. Всеки месец ще се трансформира цената на природния газ.

" Каквато цена заплащат българските консуматори, за тях би трябвало да е ясно, че това е пазарната цена, справедливата цена, която би трябвало да бъде платена ", обясни енергийният министър.

Петкова заяви още, че до края на октомври КЕВР ще показа отчет в Народното събрание от инспекцията на топлофикациите в страната.

Проверката беше предизвикана от големите сметки, които получиха потребителите за предишния отоплителен сезон. Има опция те да бъдат глобени, в случай че не работи правилно. Извършва се инспекция и в сдруженията за топлинно счетоводство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР